Pentlca pomaga begunskim otrokom

Tokratna novička ni toliko zabavna, izvirna in namenjena za kak ultra party dogodek. Je pa iz srca, kot Pentlca vedno zagovarja. je DARilo v pravem pomenu besede. DAR je pokazati nekomu, da ga imaš RAD. Rad vsako živo bitje, sočloveka, OTROKA. Svojega, mojega in tujega. V teh dneh, ko ves svet poroča o begunskih množicah, med njimi ni težko zaznati prestrašenih, objokanih in utrujenih otrok. Kaj vse nimajo ta trenutek, kar naši imajo?

Močno se me je dotaknil zapis srčne mame in neomajne zagovornice dojenja gospe Marine P. Frangež, ki je sprejela odlično odločitev. Na njeno pobudo namreč že po celi Sloveniji zbiramo plišaste medvedke, zajčke, kužke in druge kosmatinčke, da polepšamo vsaj trenutek čimveč begunskim otrokom. S Pentlco sva odprle zaboj nerabljenih igrač in nekaj puhastih in mehkih namenili tem nedolžnim otrokom. Res jih ni pri nas veliko, a večina jih gre, v svet, da narišejo nasmeh in pričarajo upanje, zaupanje v dobre ljudi in pravljično življenje.

Pliškoti za begunske otroke
Pliškoti za begunske otroke

Zato ker smo še vedno ljudje, s toplino v srcu in čutom za pomoč v stiski poDARimo male mehke igrače in pomagajmo tem otrokom, da tudi s pomočjo teh kosmatincev lažje “prefurajo” to težko obdobje, ki jih bo zaznamovalo za vse življenje.

Pošljite ali dostavite jih lahko v Ljubljano: Anita Šerjak Koci, Čarobni otroci Tržaška 116, 1000 Ljubljana ali

v Maribor: Hostel Pekarna, Za medvedje srce, Ob zeleznici 16, 2000 Maribor