Že veste kaj podariti vzgojiteljici oz. učiteljici?

Letos je hči prvič prestopila vrtčevski prag in tako sem spet s šolskem sistemu. Tokrat že tretjič. Najprej za klopjo, kasneje za katedrom sedaj pa bolj kot ne le pred vrati, kot starš ;). Dobili smo res super tim dveh mladih a že izkušenih vzgojiteljic, ki vsaki dan z nasmehom in široko razprtimi rokami pričakate naše škrate.

Ker smo čevlje že zamenjali za japonke in je jutranje oblačenje postalo res “mala mal’ca” (beri, samo izberemo oblekico in smo ‘ready’, juhuuu) pomeni, da se bliža konec šolskega leta. Tako smo prejšnji teden imeli zaključek in spodobilo se je, da smo starši okronali tudi ta dva ‘angela varuha’.

Tema je bila grajska… pa smo jo še malce nadgradili. Po grajskih aktivnostih je sledila še grajska pojedina, še prej pa je moral klicar opraviti zelo pomembno nalogo. Dobesedno nas je zbobnal na kup in oklical…

Svitek kralja je razodel, da pošilja plemenita darila.

Svitek je razodel, da kralj pošilja plemenita darila.

Priči sta predali darilo, po zahtevi kralja pa sta ga vojvodinja Mateja in lady Tanja tudi odprli in se odeli v ‘plemenita oblačila’.

vzgojiteljici z darilom

Grajski vzgojiteljici odeti v zahvalno darilo.

Naj povem, da ‘lady’ Tanja otrokom zelo lepo poje in igra kitaro, ‘vojvodinja’ Mateja pa jih vestno uči raziskovanja in kaže lepote narave. To smo združili s pomočjo karikaturista Borisa in lepo zaokrožili še z napisom.

Nekateri boste rekli, “pa kaj je treba kupovati darila, saj to je njihova služba.” Res je, ampak res je tudi, da je lepo dobiti za srčno opravljeno delo malo pozornost. MALO, poudarjam. Če vam je ideja všeč jo lahko izpeljete tudi sami ali pa si še več simpatičnih malih pozornosti ogledate na Pinterest strani Pentlce in pustite nepozaben pečat za celo poletje.