Darilo za vsakega otroka, tudi tistega po duši

Danes, ko imajo otroci že vse in ‘nič’, je lahko izbor darila zanje še največji izziv. Tudi njim poskušam pričarati doživetje ob razvezani pentlci in jim pokazati, da je darilo lahko več kot zgolj vsebina darilne škatle. Je lahko evforija, pričakovanje in ena velika igra v življenju. Iz jumbo plakatov mi je ostala misel…. “ne zbirajmo spominkov, raje zbirajmo spomine”. To me je gnalo v otroško razigranost, pristno navdušenje in večen optimizem.

Navdih za darilo mi je bila kar minula veselica in tradicionalen srečelov. Otroci, vključno z našimi, so ves čas starše cukali za rokav in moledovali “še za eno srečko”. Priznam, tudi meni srce hitreje bije, ko odvijam listek srečke, preverjam loto številke ali vrtim kolo sreče.
Bližal se je rojstni dan in praznovanje otrok prijateljev. Za piko na i je med nabiranjem kovancev mami z nasmehom na ustih pokomentirala: “Joj, naš je pa čist mahnjej na igre na srečo.”

In sem šla, nabrala nekaj hitrih srečk ter jih prijetno zapakirala. Ni pa vedno odvisno samo od sreče, da nekaj dobimo, tudi znanje je tisto, ki nas pripelje do dobitnih trenutkov v življenju. Tako sem ‘tulcem sreče’ dodala še nagradno križanko. Da pa je vse bilo videti lepše in še bolj mamljivo so kakšen grenak okus morebitne prazne srečke popravili pisani ‘cukrčki’ z nagradno vsebino, vsaj za ljubitelje arašidov ;).

škatla sreče za deklico

škatla sreče za sestrico

škatla sreče za dečka

škatla sreče za brata

Hčerka se je že malce ‘okužila’ z mamino navdušenostjo nad darili in želela dodati tudi svoj pečat…

Kajina dobitna srečka 931

Kajina dobitna srečka 931

Srečna številka je slavljenca pripeljala do posebne Kajine nagrade, hranilnika. Ta je namenjen predvsem tistim, bogato dobitnim srečkam ;).

Ampak, saj veste, sreča ni vedno na naši strani in tudi srečka je včasih “prazna”, hehe.

... in Kajina prazna srečka

… in Kajina prazna srečka

Tako, sedaj pa gremo stiskat pesti. Za oba.

darilo deklica

darilo za sestrico

darilo za brata

darilo za brata