Darilo za 60. rojstni dan, 2.del

Prišel je dan, dan žurke in novih presenečenj. Slavljenka je ponosno razkazovala svojo novo pridobitev že iz 1. dela, ki je krasila te nežne roke in jih delala še bolj cvetoče. 

Če prav pomislimo, nas številka 60 spremlja vsak dan, natančneje vsako uro, minuto. Samo od nas je odvisno, kako si jo bomo obarvali, cvetoče, pisano ali bolj turobno. Z našim darilom sem želela slavljenki sporočiti, da ni toliko pomemben čas, ki je že odtiktakal, ampak predvsem ta, ki bije ravno to uro. Naj bo unikaten, živahen in cvetoč, kot je lahko le naša Rožica.

Cvetoča ura 60. rojstni dan

                                                                            Cvetoča ura za 60. rojstni dan

Ura je unikaten izdelek spretne Tine Mlinar Rozinger, ki ustvarja pod blagovno znamko ZvEzDiCa TiNcA in mi je vedno pripravljena priskočiti na pomoč in moje ideje zaviti v prisrčna in lična darila. Lepo je ob sebi imeti take ustvarjalce.

Ko so se darilca že vsa razdala in je harmonika za trenutek legla k počitku je bil čas za drugo akcijo, drugo presenečenje. Vsi vemo, da človek najbolj zacveti, ko se mu uresniči kakšna želja, dolgoletna in po možnosti tiha, za katero skoraj nihče ne ve. Vsi jih imamo, le presneto dobro moramo imeti ušpičena ušesa in jih uporabiti, ko je to potrebno in na pravi način. Tako je tudi meni prišlo na uho, da se slavljenka želi vsaj enkrat odeti v razkošna, tradicionalna oblačila. Kjer je volja je tudi pot in sem jo našla… celotno opravo. Hvala Luciji in Tanji, da ste mi/ji omogočili to nepozabno doživetje in lesk v očeh ;).

Slavljenka v narodni noši

                                                                                                      Slavljenka v narodni noši

In ker k narodni noši spada dežnik in če ste bili pozorni v 1. delunas je vabila “pod senčnik” – no, Primorci tudi temu rečemo dežnik oz. marela ;), je presenečenje bilo povod za še eno darilo, tokrat skupno. Pod njim se je spretno sukala z vsemi 12-imi gospodi in maldeniči, ter si priplesala (trdno verjamem, dragi moški ;)) še eno čudovito, vsakomesečno darilo. Naj se vsi “po vrsti, kot so hiše v Trsti” spomnijo na svojo nalogo, in ti polepšajo pot vse tja do 61. rojstnega dne. Čudovito popotovanje!