Darilo ob rojstvu otroka

Rojstvo otroka. Eden najlepših trenutkov v življenju, neopisljiva sreča in brezpogojna ljubezen. S kakšno pozornostjo počastiti mlade starše in kaj uporabnega podariti tem malim nožicam, da bo lahko ostalo v spominu (vsaj očku in mamici) in to ne bo praholovec?

V krog najdražjih smo to poletje odprtih rok sprejeli še eno deklico. Črni laski, dolgi prstki in polna lička so že zaznamovali razširjeno družinico in nismo se mogli upreti, da jih ne zasujemo z malimi a iskrenimi pozornostmi.

Ker je v tem času nastal tudi že nov sklop idej za darila za nosečke, mlade mamice (za novopečenega očka je že v prvi knjigi ) in za novorojenčke, sem jih morala takoj nekaj preveriti. Gremo kar po vrsti. Kot prvi nam je prišel “pod roke” mladi očka, ki je prejel naše tradicionalno darilo – malo štručko. Zabavno, unikatno in predvsem uporabno darilo, še posebej naslednji dan, ko zna v glavi kaj ‘mijavkati’. Verjemite, najboljši zajtrk. (Slikice žal nimam več, ker je telefon zajadral med spretne otroške prstke in je tako šlo “pa pa” kar nekaj fotografij. En primer lahko najdete v knjigi, več pa jih lahko zasledite tudi na FB strani Pentlce.)

Ko so se počasi že navadili na novega cvilečega člana in je mamica malce zadihala od vsega navdušenja in poroda, so nas povabili medse. Iiiiii, dojenčka gremo gledat! Ker vem, da je za to lepo bitjece bilo potrebnega kar nekaj napora iz strani mamice, sem mnenja, da je tudi ona deležna lepe pozornosti in aplavza. Da pa očka vseeno ne bi ostal nepomemben, smo izbrali darilo za oba starša. Podarjeni darili se tako lepo dopolnjujeta in sta lepa popotnica v starševstvo. Očka je tokrat prejel zmaja za spuščanje v vetru. Preprosta igrača za nepozabne skupne vetrovne dni, ki smo jo pospremili z malce globljo vsebino: “Biti starš je ena najtežjih nalog v našem življenju. Ni namreč enostavno otroku podariti krila, da poleti stran od nas…

darilo za očka – zmaj                                         (fotografija: www.freeimages.com)

Takoj za tem je mamica prejela rožico, lončnico. Moj mož je izbral drevo življenja, ker so vidne korenine in je še dodatna simbolika k novemu življenju. “… in hkrati korenine, da ve kam se vrniti. S tem, vama bo zagotovo uspelo!” Lahko podarite katerokoli rastlino, ki ima korenine, tudi kakšno drevo bi bilo lepo darilo, saj pravijo, da bi morali za vsakega rojenega otroka posaditi vsaj eno drevo.

darilo za mamico –                          drevo, roža ali rastlina                     (foto: all-free-download.com)

Pa smo spet brisali solzice, packali maskaro po licu in nazdravljali novemu življenju ter ji zaželeli vse dobro na tej poti življenja. Seveda tudi z darilom, netipičnim ob rojstvu otroka. Slovenski pregovori in ljudske modrosti so mi pri tem mojem poslanstvu res zelo všeč. Eden tak je tudi tale: “Sreča in bogastvo sta dva različna škornja.” Tako smo mali princeski podarili par pisanih, dežnih ‘kjuti’ škornjev. V enega smo položili mošnjiček poln kovancev, v drugega pa hitro srečko (ja, te so mi res pri srcu). “… ker ti želimo oboje, smo ti prinesli kar oba.

darilo za dojenčka – dežni škornji, v enem  mošnjiček z denarjem, v drugem hitra srečka                           (foto: www.pexels.com)

Seveda nismo pozabili tudi na starejšo sestrico, ki bo z novimi barvicami in pobarvanko “pomagala barvati svet na lepše“.

darilo za starejšo sestrico – barvice in pobarvanka                (fotografija: www.pexels.com)

Tako smo zaokrožili veselje ob prihodu novega člana, da ga je bil deležen prav vsak izmed ključnih akterjev. Prijetno in doživetij polno sobivanje vam želimo mlada družin’ca!