Darilo ob rojstvu in še “mal’ naprej in mal’ nazaj”

Pred dvema mesecema je našo družinico razveselil nov otroški jok. Tretjič sem postala ponosna mamica mali štručki, ki smo jo poimenovali Lili. Darila, voščila in telegrami so prihajali že od prvega dne in počasi se je ta evforija (sicer zelo prijetna) malce umirila.  S prijatelji, s katerimi se res dobro razumemo smo se dogovarjali že dlje časa. V norišnici vseh obveznosti, praznovanj in usklajevanja je končno zasvetila zelena luč na križišču obeh družin. Jeee, dobimo se!!!

Po glasnem “Din don, din don!” so vkorakali z veliko darilno škatlo ;). Ja, lepo jih je podarjati, darila namreč, vendar tudi sprejemati, hehe. Moram povedati, da je nežnejša glava družine Sokol ZEEEELO ustvarjalna, spretna in polna norih idej. In če ravno objavljam večinoma oddana darila iz moje, naše strani je to darilo še kako primerno, da nanjo sede tudi Pentlca.  No, saj je tudi bila škatla lepo zavita s pentlco na vrhu ;).

Darilo za vse nas ;)
Darilo za vse nas ;)

Jeeej smo uživali ko smo odvezovali pentljo in previdno dvignili pokrov. Očke so se nam kar zasvetile, ko je bila dejansko polna manjših DARil in z najlepšo voščilnico ‘ever’.

Najprej smo morali odpreti najbolj  pisano oz. rožnato škatlico
Najprej smo morali odpreti najbolj pisano oz. rožnato škatlico – voščilnico.

Kdaj ste nazadnje dobili ročno izdelano voščilnico? Ste jo mogoče pred kratkim oddali? Res te kar pogreje tam pod rebri ko vidiš, da se je nekdo resnično potrudil zate in ti s tem sporoča, da te ima RAD. To je bila najlepša in zagotovo tudi najobsežnejša voščilnica kar sem jih sploh kdaj videla, kaj šele dobila. Ko smo odkrili ta rožast pokrov je dobesedno kar zacvetela in se razprla na vse štiri strani, kar je predstavljalo vsakega izmed starejših članov naše družine, v sredini pa je nežno cingljala najlepša cvetka, Lili-ja ;). Seveda to ni vse, to je šele začetek vsega. Vsak je namreč dobil ‘kjut’ ptička in nič manj ‘kjut’ sporočilno ptičjo pesmico, ki je nagovarjala tako obdarovanca kot samo darilo.

Tako se je razprla voščilna katlica in na sredini je zacvetela Lili-ja

Tako se je razprla voščilna škatlica in na sredini je zacvetela Lili-ja.

Če še kdo ni imel solznih očk, je še en del voščilnice poskrbel tudi za to – “Brigito imamo radi, ker…” in tako naprej za vse Oblačke. Pa naj še kdo reče, da že voščilnica ne more biti DARilo. Če bi se že tukaj končalo, bi rekla: “Waw!”.

Vsak je komaj čakal, da prebere svojo pesmico
Vsak je komaj čakal, da prebere svojo pesmico.

Ok, voščilnico smo odprli, prebrali, razvozlali in obrisali solzice. Sedaj lahko gremo naprej. Kot bi prišli na decembrsko jutro v kuhinjo, kjer so nas pričakala darila Miklavža, vsak svoj lepo zavit paketek s posvetilom oz. bolje rečeno, šifrirano kodo ;), ki je na nek način namigovala na darilo in nadaljevala s pesnitvijo iz voščilnice.

Darilo za našo malo dišečo Lili ;)

Darilo za našo malo dišečo Lili ;)

Ne bom posebej razlagala vsakega darila in zgodbe posebej, bom pa namignila, da je eno izmed daril dobila tudi Pentlca vrh škatle. Kmalu izveste kaj ;)

To darilo je bilo dejansko ob rojstvu in še “mal’ naprej in mal’ nazaj”, saj je pokrival še nekaj vmesnih rojstnih dni, bil pa je zagotovo zadetek v srce, ki nam bo ostal zapečaten za vse večne čase. Svetovno!